"Je v mojem srcu. Lahko jo ljubite, lahko jo sovražite, zaničujete, lahko se norčujete, lahko jo imate radi... To je moj način mišljenja, to je to kar čutim", na ta način je Dulce Maria odgovorila na vse kritike, ki so se pojavljale o njeni knjigi.
"Ko sem se odločila, da bom izdala knjigo, sem si rekla, da je to lahko dvorezen meč. To ni nek CD, to je moje srce, moja občutja/čustva, pa naj sem jih napisala dobro ali pa slabo. Moje slike, ki sem jih ustvarila v zelo močnih, pomembnih trenutkih. Edino kar želim je, da se na nek način izrazim. To je kot nekakšna moja osebna zmaga."
Dulce Amargo je odsev osamljenosti pevke.
"To je kot nekakšna moja osebna zmaga. Greš na oder in ljudje ti ploskajo. Mogoče stojiš pred tisočimi osebami, jim poješ in oni pojejo s teboj. Imajo te radi, ti pošiljajo pisma... Nato pa prideš v svojo sobo in mogoče se tisti dan počutiš žalostno in si rečeš sam sebi: Zdaj sem stal-a pred tisočimi osebami, zdaj sem pa sama. Če bi tukaj bila vsaj ena oseba bi se počutil-a srečnega/srečno."
Dulce je z nami delila tudi eno izmed svojih pesmi.
"Imenuje se Un mar de gente (prevod - Morje ljudi).
Es increible la soledad que puedes sentir en medio de un mar de gente.
La vida llena de promesas sin cumplir,
llena de suenos rotos e ilusiones perdidas.
Algun dia volvi acreer,
con una sonrisa aprendi a sonar,
pero hoy no encuentro la magia...
Hoy no encuentro el motivo por el cual vivir..."
Kasneje je njo in knjigo zagovarjala tudi njena mama, Blanca, ki je imela pri knjigi tudi veliko 'prstov vmes', saj je napisala uvod.
"Kdo si sploh upa kaj reči o občutjih neke druge osebe, če pa ima vsak človek svoja čustva. In kar ona (Dulce) hoče povedati je prav to. To in nič več. Če se oseba norčuje ali to kritizira, kritizira čustva."
Dulce o svoji mami:"Zame je moja mama pomembna že od nekdaj. Ko sem bila majhna sem pravila, da se želim z njo poročiti. Takrat sem imela 3 leta. Bila oz. je še zelo pomembna oseba zame, saj je bila zmerom 100% z menoj."
Blanca:"Marsikdo pravi, da je dobila krila, vendar nič od tega ni res. Ona išče to kar ima vsak človek v sebi, človeškega duha, preseganje nečesa, ki je skregano z življenjem. Vendar ni skregana z življenjem, mislim, da išče veliko, neskončno ljubezen, torej Boga. Noče, da bi ljudje mislili, da imajo vse. Včasih slišimo ljudi govoriti:"Vse imaš, da si srečen", vendar pa to ni res".